Over Engelina

“She had always wanted words, she loved them; grew up on them. Words gave her clearity, brought reason, shape.”

– Michael Ondaatje

‘’Soms leek het alsof ik de enige was die ze op waarde wist te schatten.
Ik begreep het gevaar wat er bestond als ze verkeerd gebruikt werden.
En ik voelde de teleurstelling als ze helemaal nooit kwamen.
Af en toe kwamen ze precies op het juiste moment. En dan straalde ik, van oor tot oor.
Gelukkiger kon je me niet maken.

Woorden.

Ze hadden al heel jong een enorme aantrekkingskracht op mij.
En dit is nooit veranderd.
Ik heb nog steeds een grote liefde voor woorden. Ik hou er van om ze te ontleden, om ze op te schrijven en om ze voor te dragen. In mijn werk als schrijver probeer ik me kwetsbaar op te stellen en zo de verbinding met anderen te zoeken. Een schrijver is meer dan een persoon die woorden overdraagt. Hij (of zij…) geeft ze een ziel.
Hij brengt ze tot leven, zodat ze voor zichzelf kunnen spreken.
Dit zijn de woorden die raken, de woorden die je bij blijven en die langzaam maar zeker je leven zullen veranderen.‘’

Woorden zijn voor mij zoveel meer dan een verzameling letters. Ik geef woorden graag een podium. Dit mag ik onder andere doen op Drafts and Stories. Ook verzorg ik (gast)blogs voor trainingsbureau’s en organisaties. Ik schrijf graag over de vrouw, opvoeding, onderwijs en bewustwording aangaande huiselijk geweld. Ook verzorg ik blogs voor AD(H)D communities. Dit omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan de positieve beeldvorming omtrent AD(H)D.

Ik vertel graag mooie verhalen en ik geloof in de kracht van storytelling. In tegenstelling tot informatieve presentaties en lezingen, raken verhalen mensen op een dieper emotioneel niveau. Waardoor het geleerde blijft hangen en het sneller lukt een verandering in gang te zetten. Met een goed verhaal raak je niet alleen het publiek, maar wordt het publiek onderdeel van het verhaal.

Nadat ik vele jaren werkzaam ben geweest als docent binnen het voortgezet (speciaal)onderwijs, ben ik nu werkzaam als trainer binnen het bedrijfsleven en voor particulieren. Daarnaast  ben ik de trotse moeder van twee zonen. Het moederschap is dan ook een thema wat regelmatig terugkomt in mijn werk.
Ik schrijf graag over relaties, seksualiteit, gelijkheid, geloof, (zelf)liefde, persoonlijke groei en levensgeluk. Soms vlijmscherp en ernstig, soms met de nodige humor en zelfspot, maar altijd kwetsbaar en persoonlijk.
In de hoop dat mijn woorden doen, wat ze horen te doen. Raken.